East River Camp Komlódtótfaluban

 

Koncepciónk:

Komlódtótfalu a Román határ mellett és közvetlen a Szamos partján fekszik. Ez azt jelenti, hogy Magyarország legkeletibb régiójában, egy elmaradott és fejlesztésekre, munkahelyekre vágyó Magyarok lakta település. A tulajdonunkba került belterületi ingatlan a kilencvenes évek közepétől az enyészettől szenved. Méreteiből adódik, hogy a helyreállítása és hasznosítása során, akár egy nagyobb közösség befogadására alkalmas helyet tudnánk kialakítani. Mivel az ingatlan egyik része közvetlen a Szamos partján fekszik, ennek a résznek a kialakításánál, a közösségi hasznosulást, mint fő célt kívánjuk szem előtt tartani. A majdan kialakított területen több korosztály és társadalmi csoport részére tervezünk egy olyan helyszínt, amely táborozásra, alkotóműhelynek, ökoturizmust kedvelőknek és akár fesztiválok megrendezésére is alkalmas. Koncepciónk megvalósításával, a térségbe további munkalehetőségeket alakítunk ki, valamint fejlesztjük az ökoturizmust és a térség infrastruktúráját. Fejlesztéseink további fő célja, hogy a Szamost - 52Km-es szakaszon hazánkban folyik-, mely hazánk egyik leg szennyezettebb folyója és a Tiszát táplálja egy öko paradicsommá érjen.

Amit eddig elértünk

2020-ban a helyszíni bejárás során kiderült, hogy a közvetlen az ingatlanaink mellett lévő ingatlanokat (amik jelenleg parlagon vannak), be tudnánk vonni a fejlesztési elképzeléseinkbe. Ezért a Polgármesterrel történt egyeztetéseket követően elhatároztuk, hogy ha a jelenlegi tulajdonosok eladják, egyesületünknek érdemes megvásárolnia.
2021-ben pályázati úton, a Civil Falu Program keretéből nyert forrásból, megkezdtük az ingatlanok felvásárlását és a már saját tulajdonunkban lévő területek karbantartását. Földmérő segítségével kitűztük a telekhatárokat és a tervezővel elkészítettük a koncepció rajzot. A kapott forrást 2022. év végéig kell felhasználnunk.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket Szabó Árpád polgármester úrnak, az EMMI-nek és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a támogatásokért!

Ha szeretnéd támogatni elképzeléseinket osszad, kövesd facebook oldalunkat, de adományaitokat is szívesen fogadjuk!